NOYAN ÖZKAYA, ACPC, ORSC Pr., MBA,

“Ben Kim Olacağım?” Kitabının Yazarı,
Lider ve Kariyer Koçu, Eğitmen, Mentor

Noyan Özkaya, 1.450 saat koçluk görüşmesi deneyimiyle, ICF (Uluslararası Koçluk Federasyonu) tarafından 2021 yılı sonuna kadar PCC (Profesyonel Koç) olarak akredite edilmiş, ADLER Central Europe’dan ACPC derecesi almış, EMCC (Avrupa Mentorluk ve Koçluk Konseyi) tarafından mentor olarak onaylanmış, TÜBİTAK mentor akreditasyonu verilmiş, lider koçu ve eğitmenidir. Dale Carnegie Akademi’de, Türkiye’nin önde gelen kurumlarının yöneticilerine koçluk, mentorluk yapmakta, liderlik, etkili iletişim, satış ve koçluk eğitimleri vermektedir. 16 yıllık kurumsal yaşam tecrübesini, orta ve üst düzey yöneticilik kademelerinde çalışarak kazanan Noyan Özkaya, iş yaşamı öncesi sırasıyla Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği ve Koç Üniversitesi MBA okul ve bölümlerinden mezun olmuştur.

“Ne geriye bak kızgınlıkla, ne de ileriye korkuyla. Sadece etrafına bak ‘Farkındalıkla’.”

JAMES THURBER

Benim Hikayem

2 Aralık 2013; genel müdür olmayı amaçlayarak girdiğim kariyer yolumda, genel müdür yardımcısı olduktan sonra daha ileri gitmeyi istemediğim ve üstüne üstlük sağlık problemleri yaşamaya başladığım tarih. İlerleyen zamanlarda, uzunca süren tedavi sürecimde, düşünmeye bolca vaktim oldu. Mesleğine ya da kariyer yoluna karar verme aşamasında olanlara, kariyerine yeni başlayanlara, kariyer yolunda bir yerlere gelmiş ama devamlı kendini sorgulayanlara ulaşarak, koçluk yapmak bu düşünme sürecinin sonunda öncelikli hedefim olmuştu.

Sağlığıma kavuştuğumda Adler’den koçluk eğitimlerimi alırken, Dale Carnegie Akademi ile yolum çakışmış ve bir anda Türkiye’nin önde gelen kurumlarında çalışan yöneticilerine liderlik eğitimleri vermeye, koçluk yapmaya başlamıştım. Bu çalışmalarda ortaya çıkan farkındalıklar bana, insanların kariyer yolunda onlara ne kadar erkenden eşlik edebilirsem, o kadar faydalı bir şey yapmış olacağımı bir kere daha gösterdi.

Ve bugün geldiğim noktada, özellikle Y ile Z kuşağına yönelik yapmakta olduğum bireysel ve grup koçluğu çalışmalarımla daha fazla insanın hayatında dönüşüm yaşamasına ön ayak olmak istiyorum.

Sertifikalarım